Una cinquantena de gossos han estat segrestats per a baralles il·legals

Elisabet Ficapal – @eli_ficapal – Més de cinquanta gossos han desaparegut en la comarca del Baix Camp des del passat mes de setembre, pressumptament per a ser utilitzats en baralles il·legals. L’Anna González Gaviño, propietària d’una de les gosses desaparegudes, llençà el passat 16 de febrer una recollida de signatures a través de la plataforma change.org. La petició, que en tan sols sis dies compta amb més de 4.200 signatures, està dirigida als mossos d’esquadra, ja que els amos dels gossos desapareguts consideren que les autoritats s’hi haurien d’implicar d’una manera molt més activa.

La Nut, la gossa de l’Anna, va desaparèixer el passat 23 de gener. L’equip d’“El Diari Animalista” s’ha posat en contacte amb la promotora d’aquesta petició, la qual ens ha explicat fil per randa el seu cas i els motius que l’han dut a iniciar aquesta recollida de signatures. Ella i la seva família senten una enorme impotència en no poder fer res per salvar la Nut. L’afectada explica: “la policia ni tan sols ens ha dit si investigarà el nostre i els altres casos de pèrdues de gossos. Espero que la gran recollida de signatures els serveixi per a replantejar-se la situació.”

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Imatges de la Nut que l’Anna ha difós via cartells i/o xarxes socials. Fotografies cedides per l’Anna González

“Els gossos són segrestats per a baralles il·legals entre animals”, assegura l’Anna. Els motius que l’han fet arribar a aquesta rotunda afirmació són diversos:

  1. La seva gossa mai s’havia perdut, coneixia perfectament com tornar a casa
  2. En anar a veure els cossos de dos gossos morts de la mateixa raça que la Nut (per comprovar si es tractava de la seva mascota) els trobà amb múltiples ferides i els havien arrencat els xips localitzadors.
  3. Altres gossos han aparegut -alguns d’ells morts- amb ferides que evidencien la seva participació en baralles d’animals.
  4. El Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) ha assegurat que hi ha baralles il·legals a la zona del Baix Camp.
  5. Recentment s’han trobat diverses tanques i altres materials per ensinistrament de gossos de baralla.

La recollida de signatures no és l’única iniciativa llançada, existeix un esdeveniment a Facebook on diàriament els propietaris dels gossos segrestats publiquen imatges de les seves mascotes. A més, qualsevol informació o ajuda és compartida en aquesta xarxa social. Quan els gossos apareixen, amb o sense vida, també se n’informa. Així doncs, a través d’aquest esdeveniment, els propietaris es mantenen connectats, expliquen els seus casos, tracten de cercar similituds i d’arribar a conclusions per a seguir investigant sobre qui són els responsables dels segrestos dels seus gossos.

12548916_10205633962828676_8980929305582581178_n

En Goyo (a dalt a l’esquerra), la Fuga (a baix a l’esquerra) i en Balto (a la dreta), són tres dels gossos desapareguts al Baix Camp en els darrers mesos. Imatges cedides pels propietaris dels gossos desapareguts.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s