Anticonceptius per frenar l’elevada presència de coloms

Elisabet Ficapal – @eli_ficapal – L’ajuntament de Badia del Vallès ha instal·lat un dispensador automàtic de menjar per a coloms al qual afegeixen “Ovistop”, format per grans de blat recoberts amb una substància anticonceptiva. L’objectiu és evitar l’enorme presència d’aquestes aus a la ciutat vallesana sense acabar amb la vida d’elles, sinó limitant-ne la seva reproducció. Aquesta iniciativa permetria, en un període d’entre 4 i 5 anys, una reducció del 80% dels coloms tot evitant el seu sacrifici.

L’acollida d’aquesta iniciativa ha estat variada en el sector animalista. Alguns ho han considerat una gran idea ja que significa la limitació de la presència de coloms sense patiment d’aquests. Per altra banda, d’altres opinen que esterilitzar els animals és un atemptat contra ells ja que limiten la seva reproducció i la continuïtat de l’espècie, per molt que n’existeixin un gran nombre.

Barcelona assassina de coloms

Els diferents governs de l’Ajuntament de Barcelona han mantingut, des de l’any 1991, polítiques d’extermini de coloms. Les polèmiques generades entorn a aquest fet venen arrossegant-se des de fa un quart de segle. A més, un estudi del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, demostra que matar coloms és inútil si no es redueix l’alimentació d’aquests i els llocs on fan el seu niu.

Two pigeons
A dia d’avui només es permet alimentar coloms a la Plaça de Catalunya, tot i que a la pràctica es fa arreu de Barcelona. Imatge extreta del buscador Google Imatges

L’associació “Corazón de Paloma” ha iniciat una petició a través de “change.org” per tal d’acabar amb aquestes pràctiques. La recollida de signatures, que ja compta amb 13.000 recolzants, demana a l’alcaldessa Ada Colau el cessament de la captura i posterior assassinat d’aquestes aus. Defensen que existeixen alternatives per a evitar l’excessiva presència de coloms que no passen pel patiment dels animals.

Així doncs, tots aquests factors han portat a diversos col·lectius animalistes a considerar els coloms unes de les majors víctimes de l’especisme humà. En altres països com Suècia, s’han pres mesures per a la reducció de coloms que disten del maltractament dut a terme a Barcelona. Moltes han estat les associacions com “Corazón de Paloma” que han organitzat campanyes contra l’assassinat d’aquestes aus.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s